Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде се намира филтъра на климатика?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Къде се намира филтъра на климатика?

Къде се намира филтъра на климатика на Алфа 156???
    Лесно ли се сменя?
    Алфа Ромео 156 2.0 Туин Спарк 98 г
    Алфа Ромео 156 1.8 Туин Спарк 99 г - бившата
    Алфа Ромео 146 1.6 Боксер 96 г - първата ми Алфа

Филтъра е под кората на дясната чистачка !
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

В събота, докато го сменях, ми скъса нервите и по-точно - кората, която се намира под чистачките. В горната си част е захваната със щипки (не се научиха тия италианци да слагат винтове) и като я махнеш един път, след това не приляга плътно, а има лек луфт между нея и джама, защото при самото издърпване на щипките и тъй като е от пластмаса се накривява леко. Правих я, суках я, в крайна сметка пак не прилепна максимално добре.

Ето ти смяната в картинки:
      http://forum.alfa156.net/forum/forum_po ... ?TID=34283

И друго ... тапичките, които покриват винтовете в краищата на кората, се прецакват. Поръчах си нови от Алекс Ауто и чакам тия дни да дойдат. След като се махнат и скъсат, може да се залепят за кората, ама тва си е дървено изпълнение.

И друго - докато го сменяш, дай на контакт и качи чистачките в горно положение, да са изправени, че така ще ти е по-лесно да махнеш кората.

Успех!

Comment

абе филтъра е отдясно, а тук е показано от ляво. Най - вероятно защото е с десен волан колата на снимките
        sigpicAlfa 156 1.8 TS '00

Comment

Първоначално публикувано от Stefan84
          абе филтъра е отдясно, а тук е показано от ляво. Най - вероятно защото е с десен волан колата на снимките
          Да, ама е същата работа, като разглобяване

Comment

Разбирам защо сега моята кора стърчи и не прилепва към стъклото... отдолу било на щипки... Предишния собственник беше уплътнявал с прозрачен силикон... пфу... адски ме дразни на всичкото отгоре явно от слъцето корите са се деформирали и в средат стои надигната... може и някоя от щипките да я няма. Дали се продават видях нещо в еPER беше 3 евро май бройката. Хубава цена
            Дано дренирането е направено добре, че не ми се мисли къде отива всичката вода от стъклото която се стича.
            Have A Nice Day
            o/_______\o
            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
            []=о===о=[]

Comment

Тъй и тъй за филтри говорите, някой знае ли дали на 147цата има филтър
              за климатика за 2001г 8ми месец, че никъде не намерих, под чистачката няма.
              alfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
              Honda Hr-v 4x4 1.6

Comment

Първоначално публикувано от fade
                Разбирам защо сега моята кора стърчи и не прилепва към стъклото... отдолу било на щипки... Предишния собственник беше уплътнявал с прозрачен силикон... пфу... адски ме дразни на всичкото отгоре явно от слъцето корите са се деформирали и в средат стои надигната... може и някоя от щипките да я няма. Дали се продават видях нещо в еPER беше 3 евро май бройката. Хубава цена
                Дано дренирането е направено добре, че не ми се мисли къде отива всичката вода от стъклото която се стича.
                Въпросната кора е към 60-70 кинта. Проверих на сайта на Алекс Ауто по оригинален номер. Ако мислиш да взимаш ще стане само с поръчка

Аз мойта що годе си я нагодих. Филтъра не беше сменян никога (личеше си по състоянието му) и преди да я отворя кората беше прилепнала перфектно. Сега на мястото, където няма щипка, стои много леко надигната, към 1-2 мм. При по-новите модификации щипките са 4 (вижте на снимките от статията) и би трябвало да прилепва добре, дори след смяна, но при по-старичките са 3 и има голям участък без щипка, който според мен е невъзможно да легне, както трябва, след отваряне.

Мойта я свалих цялата, огъвах я в обратна посока и горе-долу се получи.

Да знаете, че ако ходите да Ви я сменят някъде по сервизи в някой от случайте го правят без да махат щипките, а отвинтват само винтчетата в долната част. Провират си ръцете, съответно кората се огъва максимално и на магия го монтират, което за мен е пълна аматьорщина, така че внимавайте къде ходите да го сменяте.
                Поради тази причина си го смених сам

Comment

сменя се много лесно и си прилепва добре. до сега два пъти съм го сменял. може проблемите да идват от самия филтър или от ръчичките които правят смяната. аз и двата пъти ги вземам от ТиН и добре прилепва
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

За това забравих да пиша ... водата няма да попадне на филтъра, защото над него има още една кора, която го пази, а и над тази кора има гумено уплътнение, което също спира водата да влиза навътре

Comment

Първоначално публикувано от wwweb
                      ...Въпросната кора е към 60-70 кинта. Проверих на сайта на Алекс Ауто по оригинален номер. Ако мислиш да взимаш ще стане само с поръчка
                      ....
                      Имах предвид щипки дали има да се продават само... не ми и минава през ума да сменям цялата кора засега... макар, че е яко опечена от слънцето и е посивяла. Все още имам доста разходи по ходова част за да се занимавам с "пудри" като филтъра на климатика.
                      Ще го погледна и това някой слънчев ден, но няма да е утре.
                      Have A Nice Day
                      o/_______\o
                      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                      []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от wwweb
                        ...Въпросната кора е към 60-70 кинта. Проверих на сайта на Алекс Ауто по оригинален номер. Ако мислиш да взимаш ще стане само с поръчка
                        ....
                        Имах предвид щипки дали има да се продават само... не ми и минава през ума да сменям цялата кора засега... макар, че е яко опечена от слънцето и е посивяла. Все още имам доста разходи по ходова част за да се занимавам с "пудри" като филтъра на климатика.
                        Ще го погледна и това някой слънчев ден, но няма да е утре.
                        Продават се ... виж в ePer за оригналния им номер и след това ги пусни в търсачката за резервни части на Алекс Ауто. Настрой се за цена около 4,50 на щипка Има оскъпяване заради поръчката и доставката, която трябва ти да си платиш.

Заедно с капачките за кората си поръчах и пластамасовата кора, дето върви под вратата над прага, че в сервиза ми я строшиха, та една щипка за нея струва 4,50 лв. Почти същите са и на кората под чистачките, така че цената не вярвам да е по-различна, макар и налудничева

Comment

Working...
                        X